lauantai 1. joulukuuta 2012

Pimeetä on taas

Kesä on mennyt enemmän ja vähemmän kiireessä. Kommuunin toiminta on saatu pyörimään ja hienoja tapahtumia on järjestetty ja järjestetään vielä tällekin vuotta. Yhteistyö paikallisten pyöräliikkeiden kanssa on saanut hyvän vastaanoton, valtakunnallista näkyvyyttä tullut päätapahtuma Syöte-MTB:n osalta kivasti.
Krossikommuunin ensimmäinen tapahtuma oli muistaakseni keväällä järjestetyn pyöräilyviikon yleisölenkin vetäminen. Porukkaa oli paikalla kiitettävästi vaikka itse en ehtinyt starttia pidempään paikalla kikkailla.
Kesän alku meni vahvasti Syöte painotteisena, haettiin yhteistyökumppaneita, suunniteltiin reittiä, kyseltiin lupia jne... Kaikkea mahdollista mitä vain voi kuvitella tapahtuman järjestämisen vaativan ja paljon muuta mistä ei ollut aiemmin ollut mitään tietoa. Piti kehittää suunnitelma miten osallistujat saadaan turvallisesti poluille ja sieltä pois tarvittaessa. Miten huolehdimme ensiavusta ja mahdollisista järjestyshäiriöistä.
Tapahtuma saatiin vietyä hienosti läpi, osallistujilta hyvää palautetta ja rakentavia parannusehdotuksia. Niihin tulemaan panostamaan tulevassa tapahtumassa joka ajetaan 20.7.2013. Tervetuloa mukaan, tapahtuman sivut ovat auki ja ilmoittautuminen toimii.
Syötteen jälkeen oli aika hieman hengähtää ja seuraava tapahtuma oli Oulun avoimet Cyclokrossit. Vai miten tuo nimi virallisesti kirjoitetaan. Viime vuotiseen verrattuna mainostus oli minimaalista, ei lehteen painettuja mainoksia, ei lentolehtisiä. Eri foorumeilla huutelua ja viidakkorumpu soimaan, saatiin paikalle noin viisikymmentä kuljettajaa Kimmon suunnittelemaa rataa ajelemaan. Mukava oli huomata viivalla monta yksivaihteista starttaamassa ja kaikki pääsivät maaliin asti haasteellisista esteistä huolimatta. Palkinnot hommattiin tietenkin ja porukka tykkäsi, ensi vuodelle on jo aloitettu uusien kikkojen kehittely tulevaa rataa varten.
Maanantaina 3.12. jälleen rykäistään fiksi porukalle ekstraa, mennään Lintulan urheilukeskuksen maastoihin ajamaan pimeet fiksikrossit. Tapahtumaan ilmoittautuminen alkaa 18:30 ja startti on 19:00, mukaan saa tulla kalustolla jonka sattuu saamaan jalkojen alle. Palkinnot ja kunnia menevät silti kiinteävetoisilla kulkineilla ajaville. Mukava reitti on kuitenkin luvassa, hieman ehkä ollaan myöhässä tämän tapahtuman kanssa liikkeellä kun märkyys on kovettunut ja maahan kiinni.
Tulevalle vuodelle on jälleen monia tapahtumia suunnitteilla, helmikuussa mahdollisesti järjestetään jotain Winter Cycling Kongressin yhteyteen ja huhtikuun lopulla ajetaan Urban Ride Oulu 2013. Syöte sitten heinäkuussa ja avoimet krossit harjoituslenkkeineen joskus syys- lokakuun aikana.
Tervetuloa tapahtumiin ja nauttimaan pyöräilystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti